Vanhaezebrouck zeker tot 2018 in Gent

Hein Vanhaezebrouck blijft nog zeker tot 2018 trainer bij KAA Gent. Dat maakte de ploeg vanavond zelf bekend via Twitter. Vanhaezebrouck is pas aan zijn tweede seizoen toe bij de Buffalo's, maar behaalde vorig jaar wel de landstitel. 

Vanhaezebrouck tekende een sterk verbeterd contract bij de Buffalo’s. Algemeen manager Michel Louwagie geeft meer uitleg op de website van AA Gent: “Het blijft een arbeidsovereenkomst tot 2018, maar wel met andere voorwaarden. Er was interesse uit het buitenland, waardoor we snel gehandeld hebben om een goed nieuw contract te sluiten.”

Hein Vanhaezebrouck zelf is erg opgetogen met zijn nieuw contract: "Ik wil vooreerst de voorzitter en Michel bedanken voor het vertrouwen. Ik heb hier een club gevonden die zorgt voor een fantastisch klimaat waarin een trainer optimaal kan functioneren. Er is veel inspraak in het sportieve, met korte lijnen en snelle beslissingen. Gent is een ambitieuze club die volledig aansluit bij mijn ambities. Ik heb deze keuze gemaakt omdat ik iemand ben die graag aan iets bouwt. Deze club heeft de middelen en de mogelijkheden om te blijven meestrijden bovenaan de competitie en prijzen te pakken.”

"Aan een contract zijn twee kanten: het financiële en het sportieve. Het financiële laat ik vooral aan mijn manager Mogi Bayat, over het sportieve hebben we uitgebreid gesproken en het is de bedoeling om de club strijdbaar te houden. Ook als er vertrekkers zouden zijn, moeten we de geschikte vervangers vinden. Ik ben hier nog maar aan mijn tweede jaar bezig en ik zie hier nog voldoende uitdagingen. Ik heb ook niet de ambitie om binnen twee jaar te stoppen, dus daar is nog tijd genoeg voor."

De laatste dagen waren er geruchten over een mogelijk vertrek van Vanhaezebrouck nadat hij heel mysterieus vooruitblikte op de match tegen Wolfsburg in de Champions League. "Misschien ben ik er dan al niet meer", verklaarde hij toen.

437 keer bekeken