Ryan zorgt voor unicum in Australië

Mathew Ryan heeft in zijn thuisland Australië de prestigieuze prijs van “Voetballer van het Jaar” gekregen. De voormalige doelman van Club Brugge sleepte ook de Harry Kewell Medal in de wacht, dat is de prijs voor de beste speler onder de 23 jaar. Het is de eerste keer dat een speler beide prijzen krijgt.

"Dat je zo'n award krijgt, waarvoor gestemd wordt door je collega's, is een hele eer”, reageerde Ryan. “Je speelt voetbal om je land op een zo hoog mogelijk niveau te vertegenwoordigen. Ik doe er alles aan om succesvol te zijn bij de Socceroos en bij Valencia.”

De huidige doelman van Valencia is de eerste speler sinds de oprichting van de “Professional Football Association Footballer of the Year Awards” in 2009 die beide trofeeën krijgt. In 2012 en 2014 won Ryan ook al de Harry Kewell Award en op de erelijst van de “Speler van het Jaar” volgt hij Mile Jedinak (Crystal Palace) op.

Succesvol seizoen 2014/2015

Mathew Ryan was vorig seizoen een van de uitblinkers bij Club Brugge waarmee hij de Beker van België won. Met het Australische nationale elftal won hij de Asian Cup, waar hij verkozen werd tot “Doelman van het Toernooi”.

De 23-jarige Ryan speelde sinds 2013 voor Club Brugge en werd de voorbije twee seizoenen verkozen tot beste doelman in de Belgische competitie. Dankzij zijn sterke prestaties tekende hij afgelopen zomer een zesjarig contract bij de Spaanse eersteklasser Valencia. 

474 keer gelezen