Mourinho: "Ik wil blijven"

Chelsea verloor maandagavond zijn negende competitiewedstrijd van het seizoen, maar trainer José Mourinho hoopt dat hij mag blijven: “Op dit moment is het een hele grote uitdaging, maar ik wil blijven.” Slecht nieuws kwam er ook van Rode Duivel Eden Hazard: hij viel na een half uur geblesseerd uit.

The Blues slikten twee goals in het King Power Stadium, eentje van Jamie Vardy en een van Riyad Mahrez. Het gouden spitsenduo van Leicester maakte nu al acht doelpunten meer dan alle spelers van Chelsea samen. In totaal verloor Chelsea nu al negen van de zestien wedstrijden in de Premier League, het staat daarmee zestiende in het klassement met slechts vijftien punten. Dat zijn er twintig minder dan leider Leicester.

Mourinho: “Ben niet bang van grote uitdagingen”

Chelsea-trainer José Mourinho reageerde na de wedstrijd erg teleurgesteld in zijn spelers. “Ik heb vier dagen gewerkt aan deze wedstrijd. Ik heb alles voorbereid met betrekking tot de tegenstander. Ik heb vier situaties geanalyseerd waarin zij bijna al hun doelpunten maken en we slikken het eerste én het tweede doelpunt in zo’n situatie.”

Van opstappen is er voor de Portugees geen sprake: “Ik denk dat jullie mij goed genoeg kennen om te weten dat ik niet bang ben van grote uitdagingen. Op dit moment is het een hele grote uitdaging. Ik wil blijven. Ik hoop dat mr. Abramovich en het bestuur ook willen dat ik blijf.”

Hazard valt geblesseerd uit

Eden Hazard kreeg in de wedstrijd tegen Leicester City een duw van Vardy en viel hard op zijn zij. Het is nog niet duidelijk hoe erg zijn blessure is. José Mourinho wilde er het volgende over kwijt: “Ik weet niet hoe erg zijn blessure is, maar het was voor hem meteen duidelijk dat hij niet kon voortspelen.”