Het parcours van Wolfsburg in de UCL

AA Gent neemt het in de achtste finales van de Champions League op tegen de Duitse eersteklasser VfL Wolfsburg. Niet de meest aantrekkelijke affiche, maar misschien wel een haalbare kaart voor de Buffalo’s. Al mogen we Die Wölfe niet onderschatten.

Wolfsburg won vorige week thuis met 3-2 van Manchester United, speelde zo de ploeg van Louis van Gaal uit het toernooi en verzekerde zichzelf van de groepswinst. Helemaal van een leien dakje verliep het nochtans niet voor Wolfsburg. Het verloor twee van de zes groepswedstrijden op verplaatsing bij Manchester United en op het veld van PSV. Die minpuntjes zette het thuis recht en Wolfsburg won zo groep B na een 12 op 18.

Voor Wolfsburg is het dit seizoen de tweede deelname aan de Champions League in de clubgeschiedenis. In het seizoen 2009-2010 eindigde het als derde in een groep met (ook toen) Manchester United en CSKA Moskou. De vierde club was Besiktas. In de Europa League zou het de kwartfinales niet overleven. Wolfsburg verloor eerst op het veld van Fulham en daarna ook thuis tegen de Engelse club.

Sterk seizoen 2014/2015

De club uit de Duitse deelstaat Nedersaksen bereikte dit jaar de groepsfase van het Kampioenenbal nadat het vorig seizoen vicekampioen werd in de Bundesliga. Het won ook de Duitse Beker van Borussia Dortmund (3-1) en de Supercup van Bayern München, al had het daar wel strafschoppen voor nodig.

Een van de sterkhouders bij Wolfsburg vorig seizoen was onze landgenoot Kevin De Bruyne. Hij verliet de club afgelopen zomer voor een recordtransfer naar Manchester City, maar Wolfsburg kan nu wel rekenen op zijn vervanger Julian Draxler, die overkwam van Schalke 04.

Belgische link

Naast ex-speler Kevin De Bruyne heeft VfL Wolfsburg nog een aantal Belgische links. Zo staan ook doelman Koen Casteels, toptalent Ismail Azzaoui en Red Flame Tessa Wullaert op de loonlijst. In de verdediging staat de Braziliaan Dante. Hij ruilde eind augustus Bayern München voor Wolfsburg en speelde in het verleden nog bij Sporting Charleroi en Standard.