AA Gent ontmoet Wolfsburg in CL

Landskampioen AA Gent neemt het in de tweede ronde van de Champions League op tegen Wolfsburg. Dat heeft de loting voor de 1/8e finales in het Zwitserse Nyon bepaald. In de eerste ronde had AA Gent zich verrassend als tweede geplaatst in een poule met Zenit Sint-Petersburg, Valencia en Lyon.

Met Wolfsburg, de ploeg van Koen Casteels, is de op papier minst aantrekkelijke tegenstander uit de bokaal gekomen, maar mag Gent stiekem misschien wel dromen van meer. De heenwedstrijden in de 1/8e finales worden gespeeld op 16, 17 en 23,24 februari. De terugwedstrijden op 8,9 en 15,16 maart. AA Gent zal eerst thuis spelen.

Spelers AA Gent: "Kans op kwartfinale"

De spelers van AA Gent hadden gehoopt op een Europese topclub als tegenstander in de 1/8e finales van de Champions League. Die kwam er met Wolfsburg niet, maar ze hopen nu stiekem wel op een nieuwe Europese stunt.

“Iedereen was aanvankelijk een beetje teleurgesteld”, zegt Brecht Dejaegere. “Maar we beseften ook meteen dat dit een kans is om misschien nog een ronde verder te gaan en in de kwartfinales dan een topper te loten. We zullen ons plannetje klaar hebben.” Doelman Matz Sels had gehoopt op Real Madrid. “Maar van alle ploegen die we konden loten, is dit op papier de gemakkelijkste.”

Vanhaezebrouck: "Niet onderschatten"

AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck wil Wolfsburg niet onderschatten. “Valencia en Lyon dachten ook dat het haalbaar was toen Gent uit de loting kwam. We weten dat alle zeven ploegen die we konden loten, heel moeilijke ploegen zijn. Wolfsburg heeft niet de geschiedenis die de anderen hebben, maar dat maakt hen niet minder sterk. Ze zijn een ploeg die volop aan het komen is, vergelijkbaar met ons.” Vanhaezebrouck durft ook nog niet te ver in de toekomst te kijken. “Die wedstrijd wordt gespeeld in februari. Dan ben ik er misschien al niet meer. We zien wel.”

Vermaelen tegen Arsenal

In de andere 1/8e finales neemt Rode Duivel Radja Nainoggolan het met AS Roma op tegen Real Madrid. De Belgen van Chelsea moeten dan weer aan de bak tegen Ibrahimovic en Paris Saint-Germain. Thomas Vermaelen neemt het met FC Barcelona op tegen zijn ex-club Arsenal en Lestienne (PSV) ontmoet Ferreira-Carrasco (Atlético Madrid). Nicolas Lombaerts en Axel Witsel tenslotte nemen het op tegen het Portugese Benfica.

Alle 1/8e finales:

KAA Gent – Wolfsburg (Dui)

AS Roma (Ita) – Real Madrid (Spa)

Paris Saint-Germain (Fra) – Chelsea (Eng)

Arsenal (Eng) – Barcelona (Spa)

Juventus (Ita) – Bayern München (Dui)

PSV (Ned) – Atlético Madrid (Spa)

Benfica (Por) – Zenit Sint-Petersburg (Rus)

Dinamo Kiev (Oek) – Manchester City (Eng)

1631 keer bekeken