KVO kaapt punt weg in Anderlecht

Bekijk het matchverslag vanaf 0:45.

In de laatste wedstrijd van de 19e speeldag heeft een klasseflits van Matias Suarez en een beauty van Frank Berrier gezorgd voor een puntendeling tussen Anderlecht en Oostende. KVO blijft zo voor RSCA in de stand.

Hasi gaf het vertrouwen aan dezelfde elf spelers als tegen Genk. Zo werd Olivier Deschacht voor de aftrap gehuldigd voor zijn 400e competitiewedstrijd. In de beginfase ging het goed over en weer, zonder echt grote kansen. Veel balverlies typeerde het spel van de thuisploeg in de eerste helft, Oostende profiteerde daar niet echt van. Een zeldzame kans voor Cyriac was zowat het enige. RSCA kreeg maar moeilijk vat om het spel van de bezoekers. Toch gingen na 25’ spelen een eerste keer de handen op elkaar voor een doelpoging van Okaka.

De tweede helft begon nog maar net, of Matias Suarez plaatste de bal in de verste hoek. Een botsende bal schoot de Argentijn met veel gevoel in doel. Prima start voor paars-wit. Het niveau van de match ging daarna de hoogte in, met gevaar aan beide kanten. Praet en Defour kwamen nog het dichtst bij de 2-0. In het slotkwartier moest RSCA nog met tien man verder na een tweede geel voor Kara Mbodji. Op de vrije trap die volgde krulde Franck Berrier de bal tegen de netten. Anderlecht kon dus opnieuw niet winnen, tot grote ergernis van het publiek. Oostende blijft zo voor de Brusselaars in het klassement.

 

3757 keer bekeken