Gent wordt leider na 0-2 zege op STVV

Bekijk het matchverslag vanaf 0:10.

Gent heeft vanavond de drie punten gepakt op het kunstgras van Sint-Truiden. Het werd een zuinige 0-2 zege. Gent scoorde vlak voor de rust en vlak voor het einde van de wedstrijd. De doelpunten kwamen op naam van Dejaegere en Van Der Bruggen.

De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte voor Guy Lambeets, ex-voorzitter van STVV, schoonvader van bondscoach Marc Wilmots en grootvader van STVV-speler Reno Wilmots. De eerste dreiging van de wedstrijd kwam van Gent. Mitrovic kon een voorzet van Milicevic net niet verlengen. Dutoit stak er zijn been tussen. Maar ook STVV toonde zich aan de overkant. Edmilson gooide de bal uitstekend voor doel, Ono devieerde richting doel, maar Matz Sels hield Gent recht. Het spel ging goed op en neer. Enkele minuten later was het alweer de beurt aan Gent. Dutoit bracht redding op een schot van Saief. Het werd een evenwichtige eerste helft, maar de beste kansen waren toch voor de bezoekers. Dutoit kon Gent eerst nog rechthouden op een schot van Milicevic, maar vlak voor de rust was het toch raak. Het schot van Dejaegere week af op Bagayoko. Gent met een 0-1 voorsprong de kleedkamer in.

Na de rust verwaterde het spel helemaal. Echte kansen bleven uit. Het gevaarlijkste was een schot van Schoofs en die poging werd gemakkelijk gepakt door Sels. Net zoals voor de rust sloeg Gent enkele minuten voor het laatste fluitsignaal toe. De ingevallen Van Der Bruggen maakte er in twee keer 0-2 van. Gent wordt door de nederlaag van Club Brugge alleen leider met 40 punten. STVV is negende in de stand met 24 punten.

2347 keer bekeken