Sterk Standard wint van Club met 2-0

Bekijk het matchverslag vanaf 18:30.

Standard heeft met een overtuigende 2-0 zege tegen Club Brugge revanche genomen voor de 7-1 afstraffing uit de heenwedstrijd. De Rouches waren gretiger dan blauw-zwart en hielden achterin de poort makkelijk dicht. Voorin zorgden Van Damme en Dossevi voor de doelpunten.

Club Brugge startte nochtans sterk, vond makkelijk de vrijstaande man en liet de bal vlot rondgaan. De eerste dreiging kwam van Vormer, die van op afstand de vuisten van Hubert testte. Enkele minuten later was de Luikse goalie opnieuw bij de pinken: hij tikte een vrijschop van Denswil net naast. Daarna was het al Standard wat de klok sloeg. Dossevi pakte na twintig minuten uit met een vluchtschot, Bruzzese kon de bal nog maar net van onder de lat in hoekschop tikken. Even later ging de Togolees opnieuw zijn kans. Zijn schot scheerde de doelpaal. Ook bij Van Damme was het doelhout vlak voor de rust spelbreker. Hij had eerder al een kopkans pal op Bruzzese geknikt. De Brugse doelman was vlak voor de rust ook attent op een gekadreerd afstandsschot van Trebel.

Vlak na de pauze scoorden de Rouches wel via Knockaert, maar werd het doelpunt – al dan niet onterecht – afgekeurd voor een overtreding op Bruzzese. De doelman kon de bal op de doellijn niet klemmen, waarop Knockaert de bal binnentikte. Amper een minuutje later kreeg Standard wat hulp van Club: Bolingoli pakte zijn tweede geel voor een trekfout op de doorgebroken Dossevi. Op de daaropvolgende hoekschop kopte Van Damme de openingstreffer dan toch binnen, al was ook daar even discussie over bij het scheidsrechterstrio. Vlak na het uur verdubbelde Dossevi de voorsprong. De Fauw speelde slecht in, de Togolees ging ermee vandoor en trapte de 2-0 laag en hard in de korte hoek. Tien minuten voor tijd keurde Vertenten opnieuw een doelpunt van Standard af. Terecht, want Van Damme reikte Santini vanuit buitenspel de 3-0 aan. Club Brugge maakte niets meer klaar in de slotfase. Het bleef 2-0 waardoor Standard overtuigend revanche neemt voor de 7-1 afstraffing uit de heenwedstrijd.

De Rouches beuken nu definitief op de deur van play-off 1. Ze klimmen in het klassement naar de zevende plek en hebben nu evenveel punten als Racing Genk, de nummer 6 in de stand. 

2667 keer bekeken