Kortrijk verliest voor het eerst thuis

Bekijk het matchverslag vanaf 11:30.

KV Kortrijk was in eigen huis nog ongeslagen dit seizoen, maar Moeskroen-Péruwelz maakte zaterdagavond een einde aan die reeks. Moeskroen ging met 1-3 winnen in het Guldensporenstadion van Kortrijk.

Moeskroen begon het best aan de wedstrijd en zette Kortrijk meteen onder druk toen Scepovic na een kwartier de verdiende 0-1 op het bord zette. Kortrijk zat niet goed in de wedstrijd. Moeskroen liet na de voorsprong Kortrijk wat meer aan de bal. Net toen ze wat beter begonnen te voetballen glipte Scepovic door de buitenspelval. Scepovic was niet zelfzuchtig en bood Markovic de 0-2 aan op een presenteerblaadje. Een domper voor KV Kortrijk net voor de rust.

Kortrijk had wat goed te maken in de tweede helft. De thuisploeg speelde beter en na 50 minuten mocht Marusic alleen op doelman Vagner af. De Braziliaanse keeper maakte zich goed breed en hield zijn netten schoon. Kortrijk bleef op zoek gaan naar de aansluitingstreffer en die kwam er toen Tomasevic in de 66ste minuut van dichtbij de aansluitingstreffer maakte. De druk werd steeds groter, maar het lukte Kortrijk niet om de gelijkmaker te scoren. Op de counter besliste Scepovic met zijn tweede van de avond de wedstrijd, 1-3. 

590 keer bekeken