Essevee wint, Leye all-time topschutter

Bekijk het matchverslag vanaf

Zulte Waregem heeft voor het eerst sinds 28 oktober nog eens kunnen winnen. Essevee versloeg in eigen huis Waasland-Beveren met 2-1. Vooral voor Mbaye Leye werd het een bijzondere avond. De Senegalees scoorde zijn 55ste doelpunt aan de Gaverbeek en is daarmee nu all-time topscorer van de club.

Leye ondernam de eerste doelpoging. De Senegalees liep goed in op een voorzet van Verboom, maar kon zijn kopbal niet naar de grond richten. Na 8 minuten had Thiam meer geluk. Storm sprintte de linkerflank af en zette laag voor. Aan de tweede paal tikte de vrijstaande Thiam binnen: 1-0. Na twintig minuten voetballen stond Waasland-Beveren al twee doelpunten in het krijt. Goblet grabbelde naast een hoekschop van Kaya, waarop Leye de 2-0 binnenkopte. De Waregemse kapitein staat nu op 55 doelpunten voor Essevee, waarmee hij zich tot all-time topschutter kroont. Hij scoorde één doelpunt meer dan Frederik D’Hollander.

De tweede helft stond allerminst bol van de kansen. Een vrije trap van Leye naar de korte hoek was het gevaarlijkste wapenfeit van het eerste halfuur. Een klein kwartier voor tijd bracht Maric de Waaslanders uit het niets terug in de wedstrijd. Bossut verkeek zich op een harde vrije trap van de Serviër: 2-1. De troepen van Waasland-Beveren kregen nog tien minuten om de scheve situatie recht te trekken, maar kwam nauwelijks tot kansen. Het bleef 2-1, waardoor Zulte Waregem in de stand vijfde blijft. Waasland-Beveren blijft dertiende en verliest voeling met de top zes.

2563 keer bekeken