Charleroi wint verdiend van OHL

Bekijk het matchverslag vanaf 9:45.

Oud-Heverlee Leuven ging zaterdagavond in Charleroi op zoek naar een zes op zes na de ruime 5-1 overwinning tegen Westerlo vorige week. Charleroi moest zich na twee opeenvolgende nederlagen herpakken om zo de aansluiting met de top zes niet te verliezen.

We zagen in de eerste helft vooral doelgevaar van de thuisploeg. Echt grote kansen waren het echter niet voor de Zebra’s. Perbet kwam nog het dichts bij een doelpunt, maar Reynaud verdedigde goed en even later miste de Franse spits zijn schot volledig. Ndongala probeerde het twee keer met een afstandsschot, maar het ontbrak hem aan precisie. Bij OHL ontbrak vaak de laatste pass en verder dan een gekraakt schot van Croizet kwamen de Leuvenaars niet.

In de tweede helft kreeg Charleroi dan toch waar het recht op had. In de 52ste opende verdediger Dessoleil de score met een overhoekse kopbal. Vier minuten later stond de 2-0 al op het bord, nadat de jarige Perbet op een goede voorzet van Nganga aan de eerste paal kon binnenkoppen. Een typische spitsengoal. Charleroi had een duidelijk overwicht en had de wedstrijd in handen. OHL kon niet dreigen, maar uit het niets maakte Remacle in de 69ste minuut met een knap schot de aansluitingstreffer. In de laatste seconden van de wedstrijd liet invaller Tapoko nog dé kans op de gelijkmaker missen. Al bij al een verdiende overwinning voor Charleroi.

657 keer bekeken