Peeters pakt eerste puntje met Westerlo

Bekijk het matchverslag vanaf 0:35.

De negentiende speeldag is zonder doelpunten gestart. In een bloedeloze partij konden Westerlo als KRC Genk niet scoren. Het bleef 0-0 in het Kuipje.

Het startsignaal echode nog na terwijl De Camargo de bal al onder Van Langendonck in doel schoof. De Braziliaanse Belg liep echter buitenspel en dus werd de openingstreffer terecht afgekeurd. Het was het eerste en tevens het laatste wapenfeit van Genk in de eerste helft. Aan de overkant kreeg voornamelijk aanvoerder Daems mogelijkheden tot scoren. Eerst trapte hij een vrije trap hard op Bizot. Nadien mocht hij het na een trekfout van De Camargo op Gounongbe eens van op de stip proberen. Maar ook daar kende de verdediger geen succes. Hij knalde de strafschop hard op de lat. 

De tweede helft bracht niet veel beterschap en ook niet veel kansen. De Limburgers scoorden opnieuw via De Camargo, maar opnieuw werd de Genkse aanvaller terecht afgevlagd voor buitenspel. Aan de overkant scoorde Hyland, maar ook dat doelpunt werd afgekeurd. In een voorgaande fase kwam Bizot in botsing met Dewaest, waarop Visser vreemd genoeg een overtreding tegen Westerlo floot. In het slotkwartier werd er geen enkele keer tussen de palen getrapt, waardoor 0-0 een logische eindstand is. 

Bob Peeters pakt zo zijn eerste puntje met Westerlo. De Kempenaars blijven wel alleen laatste in de stand. Ook Genk schiet niets op met een puntje en blijft zevende.

 

1853 keer bekeken