Revanche voor Standard na 7-1?

AA Gent en Anderlecht overwinteren in Europa, Club Brugge kan zich na nieuwjaar volledig concentreren op de Belgische competitie en beker. Voor Club staat zondag de topper tegen Standard op het programma, die het in de heenronde won met 7-1. Hekkensluiter Westerlo opent speeldag 19 in de Jupiler Pro League thuis tegen Racing Genk.

Vrijdag 11/12

De Kemphanen kregen vorig weekend een fameuze tik van rechtstreeks concurrent OH Leuven. Westerlo ging op Den Dreef met 5-1 onderuit tegen OHL en staat nu alleen laatste in het klassement. Tegen Racing Genk kunnen Bob Peeters en zijn spelers maar beter punten pakken, maar ook Genk heeft nood aan extra puntjes. De Limburgers speelden op de vorige speeldag 0-0 gelijk tegen Anderlecht maar pakten in totaal in de voorbije zeven wedstrijden slechts 4 op 21. Genk is zo uit de top zes gezakt.

  • Westerlo – KRC Genk, 20u30

Zaterdag 12/12

Na zes opeenvolgende competitienederlagen kon OH Leuven vorige week nog eens winnen. Zaterdag speelt het om 18u op het veld van Charleroi. Het team van Felice Mazzu staat momenteel dertiende in het klassement met zes punten meer dan OHL, maar de Zebra’s speelden een wedstrijd minder.

Na het laatste fluitsignaal in Charleroi gaat Lokeren, dat onder Georges Leekens 10 op 15 pakte, op bezoek bij KV Mechelen en ontvangt Zulte Waregem Waasland-Beveren. Essevee hoopt tegen Beveren nog eens de drie punten te pakken, want de laatste competitiewinst van de ploeg van Francky Dury dateert al van 28 oktober. Om half negen ’s avonds start ook de wedstrijd tussen de nummers zes en veertien in de JPL: KV Kortrijk – Moeskroen.

  • Sporting Charleroi – OH Leuven, 18u
  • KV Mechelen – Lokeren, 20u
  • Zulte Waregem – Waasland-Beveren, 20u
  • KV Kortrijk – Moeskroen, 20u30

Zondag 13/12

De topper van speeldag 19 is Standard – Club Brugge. In de heenronde verloren de Rouches met 7-1 (!) in Jan Breydel. Bij Standard was Slavo Muslin toen net ontslagen en zat Eric Deflandre op de bank als coach ad interim. Voor Club Brugge is het de eerste wedstrijd na de Europese uitschakeling. Club verdedigt in het altijd vurige Sclessin zijn leidersplaats.

AA Gent beleeft mooie tijden. Na de eerste landstitel in zijn geschiedenis plaatsten de Buffalo’s zich voor de achtste finales van de Champions League. In de Jupiler Pro League staat Gent tweede met evenveel punten als Club Brugge. Om 18u gaan Hein Vanhaezebrouck en co op bezoek bij STVV.

Met Anderlecht – KV Oostende krijgt deze speeldag een mooie afsluiter. KVO staat na achttien speeldagen nog altijd knap derde in het klassement met één punt meer dan RSCA, dat wel een wedstrijd minder speelde. Paars-wit zit met een beetje revanchegevoelens, want op speeldag vier incasseerde het zijn eerste nederlaag van dit seizoen op het veld van KVO. Het werd toen 3-1.

  • Standard – Club Brugge, 14u30
  • STVV – KAA Gent, 18u
  • Anderlecht – KV Oostende, 20u
395 keer gelezen