En nu: EK-tickets kopen! Maar hoe?

De Rode Duivels spelen op het EK-voetbal tegen Italië, Zweden en Ierland. We weten nu ook waar we zullen spelen en hoeveel tickets er beschikbaar zijn voor elke wedstrijd. Maar nog belangrijker, je kan vandaag eindelijk tickets bestellen om alles vanop de eerste rij mee te maken.

Het lijkt een eenvoudig plan, supporteren voor de  Rode Duivels op het EK. Al is er toch één klein obstakel: een ticket bemachtigen. Ongeveer 1 miljoen tickets zijn al verkocht tussen 10 juni en 10 juli deze zomer. Maar geen nood, want vanaf vandaag verkopen de voetbalfederaties van de 24 gekwalificeerde landen elk nog 800.000 tickets in eigen land. Het goedkoopste kaartje kost 25 euro, een finaleticket kan oplopen tot 895 euro.

De verkoop start vandaag om 12 uur en loopt tot 18 januari, nadien is er geen enkel ticket meer verkrijgbaar. Je hoeft niet te vrezen voor een stormloop of urenlange rijen, want tickets zijn enkel online te koop. Bovendien maakt het niet uit of je je vroeg registreert of later tijdens de maand want de tickets worden toegewezen via een puntensysteem. Om een van die tickets te kunnen bemachtigen, moet je wel lid zijn van supportersclub 1895.

Geen punten verzameld? Te laat!

Wie nog geen lid is, kan surfen naar www.fanmanagement.be. De ticketverkoop zal volledig via UEFA verlopen. Leden van 1895 zullen voor de verkoop een code ontvangen waarmee ze op het ticket-portaal van UEFA zullen kunnen. De code is uniek en slechts geldig voor 1 ticket. Als er meer leden een ticket aanvragen dan er tickets beschikbaar zijn, wat hoogstwaarschijnlijk het geval zal zijn, dan worden de tickets toegewezen aan de hand van het puntensysteem.

De punten konden verdiend worden door wedstrijden van de Rode Duivels, U21 en de Red Flames bij te wonen. Wie dat niet gedaan heeft, is er dus zo goed als zeker aan voor de moeite. Belangrijk: je moet tickets aanvragen voor alle mogelijke wedstrijden die je wilt bijwonen. Als de Duivels er vroeger uit liggen, worden de tickets eind juli terugbetaald.

UEFA benadrukt dat tickets enkel beschikbaar zijn via EURO2016.fr en raadt aan om waakzaam te zijn voor verkopers op de zwarte markt. 

Herverkoop in lente

UEFA organiseert in de lente van 2016 eventueel nog een beperkte openbare verkoop indien er tickets resterende zijn voor de neutrale vakken. Het betreft een ‘resale periode’, waarbij tickets worden aangeboden die fans eerder hadden aangekocht tijdens de eerste online ticketverkoop maar alsnog van de hand willen doen.

1261 keer bekeken