Hasi: "We verdienen de kwalificatie"

Anderlecht gaat door naar de zestiende finales in de Europa League nadat het donderdagavond thuis won met 2-1 van Qarabag. Trainer Besnik Hasi is heel blij met de kwalificatie: “We hebben de kwalificatie verdiend. Ik hoop dat die ons in de komende wedstrijden ook meer vertrouwen geeft.”

Paars-wit speelde tegen Qarabag een goede eerste helft, maar een mindere tweede. “Ons voetbal moet nog beter en constanter, maar we krijgen ook Steven Defour terug. Op bepaalde momenten hebben we hem deze wedstrijd gemist.” Defour was er donderdag niet bij door een schorsing. “Hopelijk recupereren we Dendoncker ook snel. Dan hebben we meer mogelijkheden”, vertelde Hasi.

"Laatste tijd niet veel geluk bij lotingen"

De trainer van RSCA vreest alvast een moeilijke tegenstander in de volgende ronde. “De laatste tijd hebben wij niet veel geluk bij de lotingen, dus ik hoop niet op een kleine club. Ik denk dat wij sowieso een grote krijgen. Daarin moeten wij zoals tegen Tottenham een hele goede dag hebben. Iedereen moet fit zijn, geen schorsingen en dan kunnen we misschien iets doen.”