Voetballer Honduras (26) doodgeschoten

De Hondurese international Arnold Peralta is donderdagavond doodgeschoten in zijn geboortestad La Ceiba. Dat bevestigt de politie. De 26-jarige middenvelder van Olimpia bevond zich op een parking van een shoppingcenter in La Ceiba, de derde grootste stad, in het noorden van Honduras. Minstens één onbekende viel hem aan en schoot hem dood.

De politie beklemtoont dat het niet gaat om een overval, want zijn persoonlijke bezittingen waren niet verdwenen. Volgens enkele voetballers die Peralta vergezelden, wilde hij op de parking uit zijn voertuig stappen, toen een motorrijder hem naderde en neerschoot.

Voetbalwereld geschokt

Het overlijden van de Hondurese international, die tussen 2013 en begin dit jaar nog ruim 20 wedstrijden voor de Glasgow Rangers speelde, zorgt voor een schok in het land. "We zijn bijzonder triest en hebben hier geen woorden voor", meldde Osman Madrid, een van de vicevoorzitters van Olimpia, de club van Peralta. Ook de Hondurese voetbalbond (Fenafuth) stond stil bij het verlies van zijn international. "Que en paz descanse (rust in vrede nvdr)", staat er op het Twitteraccount van de federatie, met daaronder een foto van Peralta met de Hondurese vlag. "Onze oprechte blijken van medeleven en solidariteit voor de familie en vrienden van Arnold", aldus Fenafuth.

Veel geweld

Peralta verloor deze zomer nog zijn neef, ook hij werd vermoord in La Ceiba. Honduras staat te boek als een van de meest gewelddadige landen ter wereld, in 2014 waren er volgens het National Observatory of Violence per 100.000 inwoners maar liefst 68 moorden.

262 keer bekeken