RSCA overwintert in Europa League

Naast AA Gent in de Champions League hebben we ook een Belgisch team dat overwintert in de Europa League. Anderlecht won thuis met 2-1 van Qarabag en gaat zo door naar de zestiende finales. Nog in groep J is Tottenham groepswinnaar na een 4-1-overwinning tegen AS Monaco. Monaco en Qarabag zijn uitgeschakeld.

Anderlecht begon snedig aan de match en al na drie minuten was daar Dennis Praet met een laag schot. Zijn poging ging ruim voorlangs. Nadien viel de wedstrijd wat stil en was het wachten op vijf dolle minuten op het half uur.

Alles begon bij het openingsdoelpunt van Quintana, die met een schot in de verste hoek de paars-witte verdediging en Proto verschalkte. Een domper voor Anderlecht, maar de scheve situatie werd meteen rechtgezet door Andy Najar, die perfect werd aangespeeld door Tielemans. Drie minuten na de gelijkmaker bracht Stefano Okaka RSCA op voorsprong. Voor de Italiaan was het zijn eerste doelpunt sinds 25 oktober.

Na de rust bleef het opletten voor Anderlecht, dat slordiger ging spelen en het initiatief aan Qarabag liet. De club uit Azerbeidzjan had ook het meeste balbezit, maar grote doelkansen kwamen er niet meer en zo is paars-wit zeker van Europees voetbal na nieuwjaar. 

Groep J: 

  1. Tottenham, 13 p
  2. Anderlecht, 10 p
  3. AS Monaco, 6 p
  4. Qarabag, 4 p
651 keer gelezen