Club Europees uitgeschakeld

Club Brugge is uitgeschakeld in Europa. Club speelde 1-1 gelijk tegen het Deense FC Midtjylland, wat niet voldoende is om door te gaan naar de zestiende finales in de Europa League. Voor Club komt er dus geen vervolg aan het mooie Europese sprookje van vorig jaar, Midtjylland kwalificeert zich samen met Napoli voor de volgende ronde.

Het was de thuisploeg die het felst aan de wedstrijd begon. Tot kansen leidde dat niet, maar Club Brugge kon daar niets tegenover brengen. Blauw-zwart kwam niet aan zijn spel toe en verloor zo wat alle duels op het middenveld.

Na iets minder dan een half uur misrekende Bruzzese zich volledig op een voorzet van Sisto en de bal waaide in doel. Na het openingsdoelpunt probeerde Club Brugge te reageren, maar voor gevaar zorgde dat niet.

Ander Club in tweede helft

Michel Preud’homme liet Felipe Gedoz na de rust in de kleedkamer, Refaelov kwam in zijn plaats en dat zorgde meteen voor een nieuwe schwung bij Club Brugge. In minuut 50 zette de Israëliër voor op De fauw. Die kon koppen, maar zijn poging werd door doelman Andersen en verdediger Romer uit doel gehouden. Zo’n tien minuten later leverde Refaelov opnieuw een goede voorzet, de daaropvolgende kopbal van Jelle Vossen ging voorlangs.

Club had de wedstrijd in handen, maar scoren lukte aanvankelijk niet. Tot twintig minuten voor tijd. Een voorzet van Meunier bereikte het hoofd van Vossen en deze keer ging zijn poging wel in doel. Na de gelijkmaker was er bijna meteen de 1-2, maar Vazquez trapte de bal na een mooie individuele actie net naast.

Tweede goal komt er niet

Club Brugge had nog twintig minuten om dat tweede doelpunt te maken en zich zo te kwalificeren voor de volgende ronde in de Europa League. De spelers van Michel Preud’homme probeerden wel, maar die tweede treffer kwam er niet meer en zo eindigt het Europese avontuur van Club dit seizoen in Denemarken.

Groep D

  1. Napoli, 18 p
  2. Midtjylland, 7 p
  3. Club Brugge, 5 p
  4. Legia Warschau, 4p
367 keer gelezen