Benzema geschorst door Franse voetbalbond

Karim Benzema zal voorlopig niet meer in actie komen voor Les Bleus. De spits van Real Madrid is door de Franse voetbalbond geschorst omwille van zijn rol in de afpersingszaak rond Mathieu Valbuena. Benzema mag niet meer spelen voor de Franse nationale ploeg tot alles is uitgeklaard. Dat wil dus ook zeggen dat zijn deelname aan het EK in gevaar komt.

Benzema is door het Franse gerecht officieel aangeklaagd voor zijn betrokkenheid in de afpersingszaak rond Valbuena. De middenvelder van Olympique Lyon zou 150.000 euro hebben moeten betalen aan een vriend van Benzema om te voorkomen dat een seksvideo van hem openbaar zou worden gemaakt. “Zolang er geen opheldering is in deze zaak, zal Benzema niet voor Frankrijk spelen. Dat is een beslissing die ik neem als voorzitter van de Franse Federatie”, zei Noël Le Graët op een persconferentie.

"Karim Benzema lijkt me een goede jongen en zijn gedrag bij Real Madrid is onberispelijk, maar ik kan al wat er nu over hem in de pers verschijnt, niet gewoon negeren. Sancties treffen is niet mijn ding, maar als voorzitter heb ik een verantwoordelijkheid te nemen. Ik roep de rechterlijke macht op om de zaak snel aan te pakken, zodat de bond kan bepalen of er een permanente straf nodig is. Valbuena kan uiteraard wel gewoon door de bondscoach opgeroepen worden. Hij is het slachtoffer in deze zaak."

Deschamps legt zich neer bij beslissing

Didier Deschamps, de bondscoach van Les Bleus, legt zich erbij neer dat hij het EK zal moeten voorbereiden zonder zijn topspits. Benzema speelde al 81 interlands voor Frankrijk en scoorde daarin 27 keer.

De speler zelf verklaarde vorige week in een interview onschuldig te zijn in deze zaak. Volgens hem werd zijn vriend Karim Zenati benaderd door drie afpersers. “Ik heb de boodschap doorgegeven aan Valbuena. Over geld is niet eens gesproken. Karim is mijn beste vriend, ik vertrouw hem. Hij doet dit niet voor het geld. Hij is bij mij in dienst en als hij geld nodig heeft, krijgt hij dat van mij. Ik heb alleen maar willen helpen, maar word nu beschuldigd en door het slijk getrokken alsof ik een crimineel ben. Het is een verschrikking. Ik ben nergens schuldig aan.”

135 keer gelezen