Gent gaat door in Champions League

Voor het eerst in 15 jaar tijd heeft een Belgische ploeg zich nog eens kunnen plaatsen voor de volgende ronde in de Champions League. AA Gent won thuis van Zenit Sint-Petersburg met 2-1. Danijel Milicevic scoorde tien minuten voor tijd het beslissende tweede doelpunt. Gent stoot zo als tweede in groep H door naar de achtste finales van de Champions League. 

Depoitre kopt Gent op voorsprong
AA Gent verloor in de eigen Ghelamco Arena nog geen enkele Champions League-wedstrijd en wou dat zo houden. De landskampioen ging evenwel niet blind aanvallen, maar eiste wel de bal op. Mitrovic mikte een eerste kansje voor de Buffalo’s nog hoog over. Het tempo was niet bijster hoog in de aanvangsfase, maar na 18 minuten ging het dak van de Ghelamco Arena er toch af. Laurent Depoitre kopte een voorzet van Moses Simon knap overhoeks binnen: 1-0 en Gent op weg naar de achtste finales. Enkele minuten later stond het bijna 2-0, maar oog in oog met de Russische doelman miste Depoitre. Ook Nana Asare besloot wat later van dichtbij op doelman Lodygin.

Gelijkmaker na geklungel
Gent verdiende een tweede doelpunt, maar ging toch met een voorsprong rusten. Na de pauze kwam Zenit wat meer opzetten. Ryazantsev besloot op de vuisten van Sels. Gent herstelde halverwege de tweede helft het evenwicht, maar na 65 minuten stond het wel plots gelijk. Kums trapte half naast de bal en Foket liet zich te makkelijk wegzetten door Artem Dzyuba, die de 1-1 voorbij Sels trapte.

Milicevic maakt het af
Gent was even aangeslagen, maar pikte snel de draad weer op. Tien minuten voor tijd zette Danijel Milicevic de Ghelamco Arena helemaal in vuur en vlam. Hij knalde een afvallende bal staalhard voorbij de Russische keeper. De ontlading was enorm na de historische kwalificatie voor de achtste finales van de Champions League.

Sprookje blijft duren

AA Gent is nog maar de derde debutant in de Champions League die erin slaagt om meteen ook de groepsfase te overleven. Het is bovendien de eerste keer in 15 jaar dat een Belgische ploeg zich kan plaatsen voor de 1/8ste finale van de Champions League. Heel sterke prestatie van de ploeg van Hein Vanhaezebrouck!