Zo deed AA Gent het in Sint-Petersburg

AA Gent speelt vanavond zijn laatste, belangrijke groepswedstrijd in de Champions League. Tegenstander is het Russische Zenit Sint-Petersburg, de club van Rode Duivels Nicolas Lombaerts en Axel Witsel. In de heenwedstrijd gingen de Buffalo’s met 2-1 onderuit ondanks een verdienstelijke wedstrijd.

Het verschil in die match was vooral de individuele klasse van de Braziliaanse sterspeler Hulk. Vlak voor de rust lag hij aan de basis van de 1-0 van Dzyuba. Gent liet de kopjes niet hangen en ging na de pauze op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook na 56 minuten. Kapitein Sven Kums zette voor op Matton die de bal in één tijd binnen trapte.

AA Gent kon die voorsprong niet lang vasthouden. Zo’n tien minuten later baande Hulk zich een weg door de Gentse verdediging, hij bereikte de vrijstaande Shatov, die de bal over Matz Sels lobde. 

Goed nieuws: geen Hulk in Ghelamco Arena

Het goede nieuws voor AA Gent is dat Hulk er vanavond niet bij is. Hij is al op vakantie vertrokken. De Braziliaanse aanvaller was dit seizoen al goed voor drie doelpunten en vier assists in de Champions League, maar zal zijn statistieken dus niet opkrikken tegen Gent. Ook Axel Witsel zit al in zonnigere oorden. De Rode Duivel kon vanavond toch niet spelen, want hij is geschorst.