PSV van de hel naar de hemel

PSV heeft zich voor de achtste finales van de Champions League geplaatst. De Eindhovenaren wonnen met 2-1 van CSKA Moskou en wippen in de stand zo over Manchester United, dat met 3-2 verloor bij Wolfsburg.

Dat er in het in het Philipsstadion hoogspanning hing, straalde ook af op de prestaties van de spelers in de eerste helft. Een zenuwachtig PSV toonde aanvalslust, maar kon - op een kopbal van kapitein aanvoerder De Jong na -, doelman Akinfeev nauwelijks bedreigen. Aan de bal maakten de Eindhovenaren al te vaak de foute keuzes. CSKA Moskou deed niet veel beter. Er werd voor de pauze zelfs maar twee keer tussen de palen getrapt. 0-0 was bijgevolg een logische ruststand.

De tweede helft bracht niet veel beterschap, al kwam PSV op het uur wel goed weg. Locadia liet Nababkin lopen, Musa trapte diens voorzet amper een metertje naast. Een kwartier voor tijd leek het mis te gaan voor de lampenclub. Guardado maakte een onnodige strafschopfout, Ignashevich zette om: 0-1. Nog geen minuut later bracht De Jong zijn club langszij. Hendrix kopte voorwaarts, De Jong stond geen buitenspel en trapte de gelijkmaker voorbij Akinfeev. Vijf minuten voor tijd veerde het Philipsstadion opnieuw recht. Pröpper nam een afvallende bal meteen op de slof en nam Akinfeev een tweede keer te grazen: 2-1.

Voor het eerst in 9 jaar kwalificeert een Nederlandse ploeg zich voor de volgende ronde van het kampioenenbal. PSV schakelt zo Manchester United uit, een club die afgelopen zomer meer transfergeld uitgaf dan de Eindhovenaren in hun hele clubgeschiedenis.

970 keer bekeken