"Hebben nog vertrouwen in Mourinho"

Nadat Chelsea vorig seizoen kampioen speelde in de Premier League, komen de Blues dit voetbaljaar maar niet onder stoom. José Mourinho en zijn spelers verloren al acht van hun vijftien competitiewedstrijden en staan pas veertiende in het klassement met zeventien punten minder dan leider Leicester City. Toch behouden Thibaut Courtois en zijn collega’s bij Chelsea het vertrouwen in hun trainer.

“De slechte resultaten betekenen niet dat we niet meer achter onze coach staan”, benadrukte onze nationale doelman. “Soms waren we beter dan andere ploegen, maar verloren we toch. We hebben nog steeds vertrouwen in onze trainer. We zijn één team en proberen er met hem uit te raken.”

Ook Eden Hazard is aan een minder seizoen bezig bij Chelsea. Hazard was vorig seizoen goed voor 19 doelpunten in 52 wedstrijden, dit seizoen kon hij nog niet scoren voor de Blues. “Dat zal wel terugkomen”, zegt Courtois. “Als hij er eentje maakt, zullen er wel meer goals volgen.”

Courtois zelf maakte afgelopen weekend zijn wederoptreden bij Chelsea na maanden blessureleed. “Het was lastig voor mezelf om zo lang aan de kant te moeten staan, maar ik ben blij dat ik terug ben.”