Cocu: "Zelfvertrouwen uitstralen"

PSV kan zich vanavond voor het eerst in negen jaar nog eens plaatsen voor de volgende ronde in de Champions League. Om daarin te slagen moet het vanavond thuis winnen tegen CSKA Moskou. Trainer Phillip Cocu wil dat zijn team zelfvertrouwen uitstraalt. “We moeten er vol voor gaan, met honderd procent overtuiging in de kansen die we krijgen.”

De club uit Eindhoven verloor in Rusland met 3-2. Speler Jorrit Hendrix is dus op zijn hoede: “Ze zijn in staat om kleine foutjes van ons af te straffen en ze zijn dodelijk in de omschakeling.” Hendrix rekent ook op de steun van de supporters. “Iedereen heeft in onze vorige twee thuismatchen kunnen zien hoe hard wij gesteund werden door ons publiek. Dat geeft ons ook een extra boost.”

Lestienne speelt niet

Maxime Lestienne zal vanavond niet spelen. De aanvaller hervatte vorige week de trainingen bij PSV na het overlijden van zijn moeder en vader. “Maxime heeft een hele tijd niet kunnen trainen door familiale omstandigheden. Als je een aantal weken niet hebt kunnen trainen heb je ook weer tijd nodig om wedstrijden te kunnen gaan spelen. Dus daar is het nog veel te vroeg voor”, zegt Phillip Cocu.