Leekens wint opnieuw met Lokeren

Bekijk het matchverslag vanaf 0:10.

Georges Leekens heeft zijn derde ambtstermijn bij Sporting Lokeren ingezet met 10 op 15. De Waaslanders versloegen nu ook Kortrijk, al stond het tien minuten voor tijd wel nog 0-1. Enoh, Coelho en Patosi bouwden de achterstand alsnog om in een zege. Het werd 3-1 op Daknam.

KV Kortrijk schoot furieus uit de startblokken. Het combineerde eenvoudig en vlot, maar zonder al te grote kansen bij elkaar te voetballen. Lokeren deed dat wel. Zo zette Odoi zich op het halfuur door op de linkerflank, maar werd zijn schot door Keet gepareerd. Coelho trapte de rebound hard op het lichaam van Bolbat. Een minuut later waren de rollen omgekeerd: Bolbat ging zijn kans, maar dit keer stond Coelho in de weg. Tegen de gang van het spel in scoorden de bezoekers op slag van rust. Na snel combinatiespel mocht D'Haene alleen richting Verhulst. De Kortrijkse middenvelder trapte het leer hard en precies in de verste hoek: 0-1 aan de pauze.

Voor de troepen van Walem was de openingstreffer het signaal om de rangen in de tweede helft te sluiten. Kortrijk metste achterin een muur en wachtte op de perfecte momenten om tegen te prikken, al waren die erg schaars. Lokeren kon enkel dreigen van op afstand en dat met schoten van Odoi en Patosi, maar Keet was telkens bij de pinken. Tien minuten voor tijd lukte Lokeren dan toch de gelijkmaker. Persoons leverde een gemeten voorzet af bij Enoh, die de 1-1 voorbij Keet kopte. Luttele minuten later klom Lokeren op voorsprong. Coelho glipte door de buitenspelval en legde de 2-1 onder Keet in doel. De Zuid-Afrikaanse doelman ging in de extra tijd nog mee bij een hoekschop, wat de Kerels een derde tegengoal kostte. Patosi ging op de counter op een leeg doel af en zette de 3-1 eindcijfers op het bord.

 

3116 keer bekeken