Genk en RSCA kunnen niet scoren

Bekijk het matchverslag vanaf 0:50.

Racing Genk en Anderlecht hebben 0-0 gelijk gespeeld in de Cristal Arena. Voor Genk eindigt vanavond een reeks van drie thuisnederlagen. De Limburgers komen op gelijke hoogte met STVV op de zevende plaats in het klassement, Anderlecht blijft vierde, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

De thuisploeg begon als een wervelwind aan de wedstrijd en kreeg in de eerste negen minuten al drie hoekschoppen. Bij de derde was het bijna raak. Wilfred Ndidi kon vrijstaand koppen naar doel, maar een alerte Silvio Proto hield de poging van de Nigeriaan uit zijn doel. Genk hield de druk hoog. Een counter met Neeskens Kebano bereikte net niet De Camargo.

Anderlecht herstelde langzaam aan het evenwicht, maar zorgde voor weinig tot geen gevaar. In minuut 26 ontsnapte Marco Bizot aan een kaart. De Genkse doelman kwam ver uit zijn doel en torpedeerde Matias Suarez, maar scheidsrechter Verbist zag geen fout. De bezoekers hadden nadien het meeste balbezit, maar het was Genk dat enkele kansen kon creëren en dus het meest gevaarlijk was. Scoren lukte echter niet en zo stond het na 45 minuten 0-0.

In de tweede helft kwam het initiatief vooral van Anderlecht. Paars-wit kwam ook enkele keren dichtbij een doelpunt, maar Genk kon rekenen op een sterke Marco Bizot. De doelman van de Limburgers hield eerst een vrije trap van Defour uit doel en ook bij een poging van Najar stond hij aandachtig te keepen. Ook Sylla kreeg nog een reuzekans op de 0-1, maar hij kon net niet bij een voorzet van Praet. 

 

2568 keer bekeken