Club Brugge voor het eerst leider

Bekijk het verslag vanaf 20:00.

Club Brugge heeft in het eigen Jan Breydel vrij eenvoudig Charleroi opzij gezet. Blauw-zwart won met 2-1, waardoor het voor het eerst dit seizoen aan de leiding komt.

Club Brugge zette zijn eerste kans meteen om in een doelpunt. Een lepe pass binnendoor van Gedoz werd koel afgewerkt door man-in-vorm Vossen, die blauw-zwart al voor de vierde competitiematch op rij op voorsprong brengt. De vicekampioen hield de Zebra’s makkelijk onder de duim in de eerste helft, maar kon geen tweede keer scoren. Vossen kreeg nog van dichtbij de kans op de 2-0, maar trapte over, terwijl Mandanda een laag afstandsschot van Claudemir tegen de paal duwde.

De tweede helft begon voor Club Brugge net zoals de eerste: met een doelpunt. Dit keer was de knappe doorsteekpass afkomstig van Vázquez, de afwerking was van Diaby: 2-0. Blauw-zwart haalde de voet niet van het gaspedaal en bleef kansen creëren. Zo trapte ook Gedoz nog op de paal en haalde Mandanda een poging van invaller Pereira uit de korte hoek. Het venijn zat hem echter in de staart. Vijf minuten voor tijd gleed Denswil weg in de eigen zestien, waarop de vrijstaande Ferber de aansluitingstreffer onder Bruzzese in doel schoof. Amper een minuut later kreeg Club van op de stip de kans op 3-1, maar Refaelov - die de penalty zelf uitlokte - zag zijn poging door Mandanda gekeerd. Club heeft zich op die manier al bij al makkelijk naar de leidersplaats gevoetbald. Het telt nu evenveel punten als landskampioen AA Gent, maar boekte twee overwinningen meer dan de Buffalo's.

 

5294 keer bekeken