KVM wint voor het eerst op verplaatsing

Bekijk het matchverslag vanaf 24:00.

KV Mechelen heeft voor het eerst dit seizoen gewonnen op verplaatsing. Malinwa klopte Moeskroen op Le Canonnier met 2-3. De hoofdrol van de avond was weggelegd voor Nicolas Verdier. De Fransman maakte eerst een owngoal, gaf dan een assist en maakte uiteindelijke het winnende doelpunt. KVM neemt dankzij deze drie punten meer afstand van de onderste plaatsen in het klassement. Moeskroen blijft veertiende.

KV Mechelen zette van in het begin van de wedstrijd veel druk en kreeg al na twee minuten een eerste grote kans via De Witte. Doelman Vagner bokste de zwabberbal uit zijn doel en had dan wat geluk wanneer de bal op de lat viel. Na tien minuten was het dan toch raak voor de bezoekers. Balverlies bij de Henegouwers leidde een nieuwe Mechelse aanval in. Cissé bracht de bal tot bij Tim Matthys en die trapte in de verste hoek binnen.

Malinwa bleef de betere ploeg in de eerste helft, maar hield de voorsprong niet vast. Zes minuten voor het rustsignaal werkte Verdier de bal in eigen doel. De Fransman was er van aangedaan en moest even bekomen in de middencirkel.

Ook na de rust was de hoofdrol weggelegd voor Verdier. Na vijf minuten kopte hij een hoekschop door naar de tweede paal waar Hanni stond: 1-2. KV Mechelen opnieuw op voorsprong, maar ook deze keer kon het niet stand houden. Bij een aanval van Moeskroen bracht Scepovic de bal tot bij Markovic en die maakte er weer gelijk van. 

De gelijke stand stond maar een paar minuutjes op het scorebord. Een knappe pas van Kosanovic bereikte Verdier en de Fransman maakte zijn rol van antiheld naar held volledig waar. 2-3 en KV Mechelen neemt zo afstand van de onderste gelederen van het klassement. Moeskroen blijft veertiende. 

 

1539 keer bekeken