OHL rolt Westerlo volledig op

Bekijk het matchverslag vanaf 1:00.

OH Leuven heeft in de degradatietopper tegen Westerlo stevig uitgehaald. Het werd 5-1 aan Den Dreef. De Leuvenaar wrikken zich in de stand zo los van Westerlo, dat nu alleen laatste staat.

In de eerste helft deelden de Leuvenaars de lakens uit. De tot dusver slechtste verdediging van Eerste Klasse scoorde voor de pauze maar liefst drie keer. Na acht minuten draaide Croizet zijn bewaker horendol, waarop Kostovski diens voorzet aan de tweede paal voorbij Van Langendonck tikte. Halverwege de eerste helft verdubbelde hij de score. De Macedoniër mocht tussen twee Kempsense verdedigers een voorzet van Monteyne zomaar binnenkoppen: 2-0. Bostock zette met een verschroeiend afstandsschot de kroon op het werk en stuurde Westerlo met een 3-0 naar de kleedkamer.

Na de rust weigerde OH Leuven om de voet van het gaspedaal te halen. Remacle draaide eenvoudig weg van Schuermans en lobde dan op weergaloze wijze de 4-0 over Van Langendonck in doel. Westerlo speelde nauwelijks kansen bij elkaar, maar kon via Daems van op de stip wel de eerredder scoren. Amper een minuut later scoorde de promovendus tegen: Asamoah kreeg de bal in de Westelse zestien niet onder controle, Trossard schoot zijn ploegmaat te hulp en schoot de 5-1 hard via de lat binnen. OH Leuven slaat dankzij de klinkende zege een kloof van drie punten met Westerlo, dat nu alleen laatste is.

 

 

5881 keer bekeken