STVV pakt 3 punten mee uit Oostende

Bekijk het matchverslag vanaf 13:00.

STVV heeft voor een stunt van formaat gezorgd. Het bezorgde KV Oostende z’n tweede thuisnederlaag, het werd 1-2 aan de kust. Mits een thuisoverwinning kon Oostende opnieuw mee aan de leiding komen, maar een penaltygoal van Edmilson in de tweede helft besliste daar anders over. Voor STVV is het z’n eerste zege in vier wedstrijden.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Oostende, al na 2 minuten bracht Kevin Vandendriessche de kustploeg op voorsprong. Hij kreeg alle tijd en ruimte om een lange bal van Rozehnal binnen te schieten. Oostende nam de wedstrijd in handen maar kon z’n voorsprong niet uitdiepen. Halverwege de eerste helft viel dan plots de gelijkmaker uit de lucht. Meme Tchité scoorde, welleswaar vanuit buitenspel, z’n eerste goal sinds 9 december 2012 in de Belgische competitie.

STVV kwam beter en beter in de wedstrijd en vlak na de pauze kwam het zelf op voorsprong. Vandendriessche kreeg een schot van Edmilson tegen z’n hand en Edmilson zette de strafschop zelf om: 1-2. Nadien ging Oostende op zoek naar de gelijkmaker en kreeg het zelf ook een penalty toen Canesin werd neergehaald in de 16. Maar Musona trapte de elfmeter op Dutoit. De doelman van STVV onderscheidde zichzelf daarna nog eens toen hij een kopbal van Rozehnal alsnog uit z’n doel kon slaan.

Een deugddoende zege voor STVV, Oostende laat de kans liggen om mee met Gent aan de leiding te komen.

 

1987 keer bekeken