Bestuur OHL verbiedt kritische tifo

Het bestuur van OH Leuven verbiedt een kritische tifo van de supportersgroep OHL 2020. De tifo met als tekst “CEO, CEO … in Leuven besturen ze zo!” zou normaal gezien opgehangen worden tijdens de degradatietopper tegen Westerlo, maar daar steekt het bestuur een stokje voor. OHL 2020 is niet te spreken over het verbod en heeft de tifo opgehangen aan een supporterscafé in Leuven.

OHL-woordvoerder Chris Vandebroeck bevestigt de beslissing van het bestuur. "De enige reden om dat te doen is dat wij willen dat er vanavond volledig gefocust wordt op het sportieve. Het is met het oog op het behoud in eerste klasse een heel belangrijke match waarin wij absoluut de drie punten willen thuishouden.”

Er zit een flink haar in de boter tussen de supporters en het bestuur van OH Leuven. Donderdagavond eiste een zestigtal supporters op initiatief van OHL 2020 het ontslag van de bestuursleden op een open supportersvergadering. De groep verwijt voorzitter Jimmy Houtput en co een gebrek aan professionalisme en ambitie. Ook het uitblijven van de al lang beloofde supportersparticipatie zit de groep hoog. De aantijgingen worden door het bestuur wel ontkracht. 

Foto: www.hln.be

560 keer gelezen