Simon redt punt in de slotseconde

AA Gent heeft in extremis een punt gepakt tegen Zulte Waregem. Essevee stond lange tijd 1-2 voor, maar in de absolute slotseconde maakte Moses Simon de verdiende gelijkmaker. Zulte Waregem speelde meer dan een halfuur met tien en leek op weg naar de drie punten, tot Simon z’n eerste competitiedoelpunt lukte in acht maanden.

AA Gent won dinsdag nog met 1-0 in de Beker van België en wou die lijn doortrekken in de competitie. Simon kreeg meteen een kansje, maar zijn plaatsbal ging naast. Essevee groeide geleidelijk aan in de wedstrijd en halverwege de eerste helft kwam het ook 0-1 voor na een goal van Christophe Lepoint. De ex-Buffalo tikte een voorzet van Leye, een andere ex-Gentspeler, binnen. Wat later stond het bijna 0-2, maar Kaya knalde onbesuisd over. Wat later stond het 1-1. Doelpuntenmaker Lepoint trok Asare neer en Kums trapte z’n 9e van het seizoen vanop de penaltystip binnen.  

Na de pauze hetzelfde scenario als in de eerste helft: opnieuw Zulte Waregem dat op voorsprong kwam. De Ridder dook perfect op aan de eerste paal om een voorzet van Verboom binnen te duwen. Enkele minuten later moest Essevee met 10 man verder na een tweede gele kaart van Diallo. Vanaf dan zakte Zulte Waregem in en ging Gent verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Maar Sammy Bossut stond goed te keepen op pogingen van Simon en Van der Bruggen.

In de absolute slotfase dwong Gent nog een corner af en kreeg Moses Simon een afvallende bal met wat geluk voorbij twee verdedigers op de lijn. Het is het eerste competitiedoelpunt van Moses Simon in acht maanden. Gent kan Oostende en Club Brugge naast zich zien komen. Zulte Waregem blijft  voorlopig wel in de top zes.

 

5530 keer bekeken