Defensieve Hasi op persconferentie

De vroegtijdige uitschakeling in de Beker van België is nog niet verteerd bij Anderlecht. Trainer Besnik Hasi nam dan ook een defensieve houding aan op zijn wekelijkse persconferentie. De mindere prestaties van zijn team zijn volgens hem vooral het gevolg van het aantal geblesseerden. “Onze kern is niet zo breed als iedereen denkt.”

Paars-wit verloor woensdag roemloos met 4-2 op het veld van KV Kortrijk. Het geplande persmoment op donderdag werd geschrapt. “Wij hebben gisteren met de hele groep nabespreking gehad, vooral over de manier waarop. Wat er precies besproken is, blijft in de groep.”

“Winnen samen en verliezen samen”

Hasi zoekt vooral excuses bij de blessures waarmee enkele spelers van Anderlecht te kampen hadden. “Als we spelers missen van het kaliber Kara, Praet, Suarez en we missen ook onze kapitein, dan zijn we kwetsbaar. Onze kern is niet zo breed als iedereen denkt. Als we compleet zijn, zijn we heel goed.”

Besnik Hasi kijkt ook naar zichzelf. “Als wij winnen, winnen we allemaal en als we verliezen, verliezen we allemaal. In die zin zijn wij allemaal in fout. Dus als ik zeg dat we niet goed waren, bedoel ik ook mezelf. Niet alleen de spelers.”

“Heb mijn manier van werken”

Volgens Aad de Mos beslist Anderlecht zijn wedstrijden op kwaliteit en als die er niet is, is er volgens de analist geen handtekening van de trainer te zien. Hasi wuift die kritiek weg. “In al die jaren dat ik hier ben, hebben wij maar een klein deel van onze wedstrijden beslist met individuele klasse. Wij behalen vooral collectief resultaten. Ik heb mijn manier van werken en er zijn mensen die betaald worden om analyse en kritiek te geven.”