VIDEO: Groep OHL-fans eist ontslag bestuur

Er zit een serieus haar in de boter tussen de supporters van OH Leuven en het bestuur van de club. Op een supportersvergadering donderdagavond heeft OHL 2020, een onderdeel van de supporterskoepel O-Hasj-El, het ontslag geëist van de bestuursleden van de club.

"We hopen dat nieuwe trainer Emilio Ferrera de club sportief een nieuw elan geeft, maar ook op bestuursvlak is een nieuw elan nodig.” Met dit statement begon woordvoerder Sven Massart de vergadering. “Wij geloven immers niet dat dit bestuur de toekomst van deze club kan verzekeren. We eisen een nieuw bestuur dat de club voortaan op alle echelons professioneel leidt.”

“Hoe is het mogelijk dat OHL helemaal onderaan de klassering bengelt terwijl ze het negende grootste budget heeft van alle ploegen in eerste klasse? We geloven dit bestuur ook niet meer. Al jaren belooft men werk te maken van supportersparticipatie, maar er gebeurt niets op dit gebied."

Voorzitter ontkracht beweringen

Toen voorzitter Jimmy Houtput nadien het woord wilde nemen, verliet een zestigtal supporters de zaal. Ze scandeerden: “We are OHL”. De overgebleven fans wachtten het antwoord van de voorzitter wel af. Hij ontkrachtte de beweringen. OHL heeft volgens het weekblad Knack het negende grootste budget van alle Belgische eersteklassers, maar bij die rangschikking hield men volgens Houtput geen rekening met de middelen die clubs verwerven uit uitgaande transfers. “Als men dat wel doet, is OHL een van de drie armste eersteklasseclubs.”

Wat de supportersparticipatie betreft wees de voorzitter erop dat het bestuur tweewekelijks vergadert met twee vertegenwoordigers van O-Hasj-El. Het bestuur is nu op zoek hoe het de supportersfederatie kan integreren in de juridische structuur van de club.

Jimmy Houtput gaf wel toe dat de club dit seizoen sportief onder de verwachtingen presteert. Op basis van de eerste wedstrijd onder Ferrera op Anderlecht, waar OHL het paars-wit heel moeilijk maakte maar uiteindelijk toch verloor met 3-2, gelooft de voorzitter wel dat de club nog heel wat punten zal pakken dit seizoen en het behoud zal verzekeren. Hij riep de supporters dan ook op de ploeg voluit te steunen. 

Geen woorden, maar daden ... We are OHL! #OHL2020

Posted by OHL2020 on donderdag 3 december 2015
588 keer gelezen