FIFA denkt aan WK met 40 landen

De Wereldvoetbalbond FIFA overweegt om vanaf 2026 het WK met 40 landen te spelen. Dat zijn er acht meer dan vandaag. Het voorstel ligt momenteel op de tafel van het Uitvoerend Comité in Zürich, maar dat heeft nog geen beslissing genomen.

Meerdere toplui binnen de FIFA zijn fervent voorstander van een verhoging van het aantal landen op het WK. Een van hen is Gianni Infantino, huidig secretaris-generaal van de Europese voetbalbond UEFA en kandidaat FIFA-voorzitter. Volgens verschillende bronnen maakt het uitbreiden van het deelnemersveld deel uit van een breed pakket aan hervormingen dat het Uitvoerend Comité van de FIFA wil goedkeuren.

Nog niets beslist

Wolfgang Niersbach, lid van het Uitvoerend Comité, zegt dat er nog niets is beslist. "Je kon wel merken dat vooral vertegenwoordigers van Azië en Afrika er voorstander van zijn. Het dossier is nu overgemaakt aan de administratie voor verder onderzoek."

De WK’s van 2018 (Rusland) en 2022 (Qatar) zullen sowieso met 32 landen worden gespeeld. In 2017 weten we wie gastheer wordt voor het WK van 2026 waar er dus mogelijk 40 landen aan zullen deelnemen. 

335 keer gelezen