Lestienne traint opnieuw mee bij PSV

Maxime Lestienne traint na een donkere periode opnieuw mee bij de Nederlandse kampioen PSV. Lestienne probeert de draad weer op te pakken nadat hij de voorbije weken eerst zijn moeder en dan ook zijn vader verloor.

“Ik heb de afgelopen periode veel steun van de club gevoeld”, reageert Lestienne op de website van PSV. “Ik kijk er naar uit om weer met de ploeg op het veld te staan en weer aan de slag te gaan.”

Wanneer hij opnieuw wedstrijden zal spelen is nog niet duidelijk. “We proberen hem de komende tijd de best mogelijke begeleiding te geven bij het verwerken van het verlies”, zegt PSV-trainer Phillip Cocu. “Het is in ieder geval fijn om hem weer op het trainingsveld te zien en in ons midden te hebben.”

Maxime Lestienne kwam eind september voor het laatst in actie in de Champions League-wedstrijd tegen CSKA Moskou. Een paar dagen later overleed plotseling zijn moeder. Eind oktober keerde de ex-speler van Club Brugge en Moeskroen terug naar Eindhoven, maar omdat de gezondheidssituatie van zijn vader snel achteruit ging, keerde hij terug naar België. Half november moest Maxime ook afscheid nemen van zijn papa. 

100 keer gelezen