Opnieuw arrestaties in FIFA-zaak

De Zwitserse politie heeft in een hotel in Zürich opnieuw twee FIFA-functionarissen gearresteerd in het kader van het corruptieschandaal binnen de Wereldvoetbalbond FIFA. Dat heeft het Zwitserse gerecht bevestigd. Volgens de Amerikaanse krant The New York Times werden op vraag van het Amerikaanse gerecht verschillende personen meegenomen. Hun identiteit is niet bekend, maar aftredend FIFA-voorzitter Joseph Blatter zou er niet bij zijn.

Gisteren startte in Zürich een tweedaagse samenkomst van het Uitvoerend Comité van de FIFA. Dat vergadert over de hervormingsplannen voor de FIFA die door een speciale commissie zijn uitgewerkt.  De FIFA heeft bevestigd dat er een gerechtelijke actie heeft plaatsgevonden. Tegelijk benadrukte een woordvoerder dat het Uitvoerend Comité verder zal vergaderen zoals gepland.

In mei vond in Zürich een eerste reeks arrestaties plaats. Toen werd een rist toplui van de wereldvoetbalbond opgepakt door de politie. Zij waren daar voor het verkiezingscongres voor het FIFA-voorzitterschap.

 

 

269 keer gelezen