Trebel één speeldag geschorst

Standard moet Adrien Trebel maar één speeldag missen. De middenvelder van de Rouches is dus inzetbaar in de competitiewedstrijd tegen Club Brugge (13/12).

Trebel pakte in de met 2-3 gewonnen wedstrijd tegen Zulte Waregem twee gele kaarten. In die situatie schrijft het Bondsreglement één speeldag schorsing voor. Zijn tweede gele kaart was ook zijn vijfde van het seizoen, waarvoor een speler normaal ook een speeldag aan de kant moet blijven. “Maar dat aantal wordt teruggebracht op het totaal aantal gele kaarten dat Trebel had voor de partij tegen Essevee”, meldt de KBVB.

Daardoor kan Standard rekenen op de Franse middenvelder in de thuiswedstrijd tegen Club Brugge. Dit weekend is hij geschorst voor de competitiematch op het veld van Waasland-Beveren.

Ook zonder Tetteh en Goreux?

Mogelijk moeten de Rouches het tegen Waasland-Beveren ook zonder Benjamin Tetteh en Réginal Goreux doen. Tetteh werd dinsdag voor één match geschorst door de Geschillencommissie van KBVB. Goreux kreeg een schorsing van drie wedstrijden opgelegd nadat hij neus aan neus ging staan met scheidsrechter Gumienny. Het is nog afwachten of Standard in beroep gaat tegen de vonnissen. 

81 keer gelezen