Nog niet zeker dat Harbaoui vandaag speelt

Meer dan een maand na zijn voorstelling is Hamdi Harbaoui nog steeds niet speelgerechtigd voor Lokeren. Via Instagram liet hij verstaan dat het “eindelijk tijd is om te starten” waardoor hij morgen mogelijk speelt in de bekerwedstrijd tegen Club Brugge, maar de Belgische voetbalbond bevestigt aan VTM Nieuws dat zijn zaak nog niet helemaal rond is. Mogelijk komt er vandaag wel een doorbraak in zijn dossier.

De Tunesische spits verbrak begin oktober zijn contract bij Qatar SC omdat hij naar eigen zeggen niet meer betaald werd door de club. De Qatarese club betwistte dat en spande een zaak aan bij de Geschillencommissie van de FIFA. Die gaf Harbaoui dinsdag wel gelijk en stelde Qatar SC in gebreke.

“Wij wachten nu op en attest van de Qatarese voetbalbond om een definitieve goedkeuring te krijgen”, zegt sportief directeur Willy Reyndes. “We hopen dat die bond snel tot handelen overgaat en we dus zo snel mogelijk licht op groen krijgen om Hamdi in de kern op te nemen."

Voor trainer Georges Leekens is het dus niet duidelijk of Harbaoui donderdag zijn officiële rentree kan maken bij Lokeren. "Ik ga altijd uit van de realiteit en de realiteit is dat Harbaoui op dit moment niet speelgerechtigd is."

Finally # justice done # release # It's time to start #

Een foto die is geplaatst door Hamdi Harbaoui (@hamdi_harbaoui9) op

233 keer bekeken