Dit zijn de mooiste goals van 2015

Lionel Messi, Alessandro Florenzi of Wendell Lira zijn de drie kanshebbers voor de Puskas Award, ofwel de trofee voor mooiste doelpunt van het jaar. Bekijk hieronder de doelpunten.

Op 30 mei staat Lionel Messi met Barcelona tegenover Athletic Bilbao in de finale van de Copa del Rey. Bij een 0-0 stand na 20 minuten in de eerste helft krijgt Messi de bal rechts toegespeeld tegen de zijlijn. Wat hij dan doet is pure klasse: hij dribbelt 4 Baskische verdedigers en knalt de bal in de korte hoek binnen. Barça zal die bekerfinale overigens winnen met 1-3.

Wendell Lira is de nobele onbekende in het finale rijtje. Deze Braziliaanse spits scoorde met een heerlijke omhaal voor z'n club Goianesio in de Braziliaanse tweede klasse:

Ook de Italiaan Alessandro Florenzi maakt kans op de Puskas Award. De vleugelspeler van AS Roma scoorde op 16 september een fabelachtig doelpunt in het Champions Leauge-duel tegen Barcelona. Hij verschalkte Barça-doelman Ter Stegen met een ongelooflijke lob vanop meer dan 50 meter:

1494 keer gelezen