Dan toch Russische fans bij Gent-Zenit

Het zag er eerst niet naar uit, maar nu hebben Russische supporters toch de toelating om de wedstrijd tussen AA Gent en Zenit Sint-Petersburg bij te wonen. Dat heeft het Gents stadsbestuur deze middag beslist na overleg met de veiligheidsdiensten. Volgende week woensdag speelt AA Gent z’n laatste thuiswedstrijd in de Champions League tegen Zenit. 

Vorige week besliste Gents burgemeester Daniel Termont nog dat er geen Russische fans welkom waren voor het Champions League-duel met AA Gent. De reden was de verhoogde spanning tussen Rusland en Turkije over de neergeschoten Russische straaljager. In Gent is er namelijk een grote Turkse gemeenschap en de vrees was dat er relletjes zouden ontstaan.

Die beslissing wordt vandaag dus teruggedraaid. Vanzelfsprekend worden er wel extra veiligheidsmaatregelen genomen. Zo zullen er extra agenten zijn, zullen er ook stewards aanwezig zijn die Russisch praten én zal er extra veiligheidspersoneel van Zenit zelf mee afzakken naar Gent.

Ook Hein Vanhaezebrouck, de trainer van AA Gent, gaf te kennen dat hij liever zou hebben dat de Russische fans toegelaten zouden worden voor het Champions League-duel tegen de Buffalo’s: 

 

679 keer bekeken