KVO pikt drie punten mee uit Westerlo

Bob Peeters heeft in zijn eerste match als coach van Westerlo geen punten gehaald tegen KV Oostende. Lange tijd leek het alsof we geen goals gingen krijgen, maar Akpala besliste daar in de blessuretijd anders over. Veel foute passes en misverstanden sierden de wedstrijd. Door het verlies blijft Westerlo gedeeld laatste in de stand.

Door de felle wind en de regen was het moeilijk voetballen in Het Kuipje. Weinig volk, maar nog minder kansen in de eerste helft. Nils Schouterden zorgde voor een eenzaam lichtpunt met een laag schot, KVO-doelman Ovono ging goed plat. De bezoekers konden daar iets meer tegenover zetten. Musona miste eerst nog onbegrijpelijk van dichtbij, iets later belandde zijn schot in de handen van Van Langendonck.

Ook na de pauze bleef de wind een hoofdrol spelen. Al bleef KVO wel het gevaarlijkst. Canesin kopte van dichtbij te flauw in de armen van de doelman. Toen het spel nog wat afzwakte grepen beide coaches in door te wisselen en dat bracht wat verandering in het wedstrijdverloop. De ingevallen Akpala kopte in de blessuretijd een voorzet binnen aan de eerste paal. Meteen goed voor de zege. Door die drie punten staat Oostende op de tweede plaats. Voor Westerlo is het al de vijfde match zonder zege.

 

1535 keer bekeken