Anderlecht wint moeizaam van OHL

Bekijk het verslag vanaf 34:41

Anderlecht heeft de terugronde ingezet met een 3-2 overwinning tegen OH Leuven. Al ging dat niet zonder slag of stoot. De Leuvenaars speelden een meer dan degelijke wedstrijd in het Astridpark, maar scoorden een doelpunt te weinig voor punt.

Bij Anderlecht startte Deschacht voor het eerst sinds 17 januari 2014 – oftewel 73 competitiematchen – niet in de basis. Na amper twee minuten liet Nuytinck, zijn vervanger, zich al in de luren leggen door Kostovski. Croizet trapte diens lage voorzet hard voorbij Proto in doel: 0-1. Op het kwartier scoorden de Leuvenaars na vlot combinatiespel zelfs de 0-2, maar het doelpunt van Kostovski werd terecht afgevlagd voor buitenspel. De promovendus zag zijn sterk spel niet beloond en ging zelfs met een achterstand de kleedkamer in. Op het halfuur bracht Suárez de Brusselaars met een afstandsschot langszij en vlak voor de rust kopte Sylla van dichtbij de 2-1 voorbij Riou.

Ook in de tweede helft scoorde OH Leuven een snel doelpunt. Croizet legde de bal knap in de rug van Dendoncker, waar de pijlsnelle Trossard opdook en de 2-2 voorbij Proto tikte. Twintig minuten voor tijd klom paars-wit opnieuw op voorsprong. Okaka kreeg een lage voorzet van Najar niet voorbij Riou, maar Sylla had in de rebound meer geluk: 3-2. In het klassement blijven de Brusselaars zo in het spoor van leider AA Gent en Club Brugge. OH Leuven blijft voorlaatste. Het krijgt volgende week rode lantaarn Westerlo op bezoek.  

 

2543 keer bekeken