Moeskroen wint op Stayen

Bekijk de samenvatting vanaf 21:55.

Moeskroen-Péruwelz heeft zijn eerste wedstrijd van de terugronde winnend afgesloten. Tegen een matig STVV volstond een laat doelpunt van Badri voor de drie punten.

Beide ploegen mankeerden in de eerste helft zuiverheid in de passing en efficiëntie voorin. De Truienaars namen het initiatief, maar zowel Tschité, Ono als Schoofs kwamen Moeskroen-doelman Vagner op hun weg tegen. Halverwege de eerste speelhelft ontsnapte STVV aan de openingstreffer, Markovic mocht van aan de penaltystip vrijstaand trappen, maar Cuevas redde de bal van de lijn. Vlak voor de rust kreeg Scepovic tot twee keer toe de uitgelezen kans op een doelpunt, maar de Serviër trapte even vaak naast. 

Wie in de tweede helft op beterschap hoopte, kwam bedrogen uit. STVV en Moeskroen-Péruwelz blonken uit in slordigheid en creëerden tot de 80ste minuut geen enkele uitgespeelde kans. Het venijn zat volledig in de staart. Negen minuten voor tijd kwamen de Henegouwers uit het niets op voorsprong. Scepovic legde een voorzet van Oussalah terug tot bij Badri, die Dutoit te grazen nam: 0-1. Het antwoord van STVV liet niet lang op zich wachten: Schoofs kopte een hoekschop van Edmilson naar de hoek, Vagner moest zich reppen om het leer uit z’n doel te houden. Vijf minuten voor tijd haalde nieuwkomer Mahlangu van op zo’n 25 meter verschroeiend uit, maar zijn schot spatte uiteen op de lat.

Dankzij de overwinning wrikt Moeskroen zich wat meer los van OH Leuven en Westerlo. De voorsprong op beide teams bedraagt nu zes punten. STVV laat daarentegen de kans liggen om in de stand over provinciegenoot Genk te wippen.

373 keer bekeken