Lokeren pakt drie punten in Charleroi

Bekijk het matchverslag vanaf 0:10.

Lokeren heeft vanavond drie punten gepakt op het veld van Charleroi. De mannen van Georges Leekens wonnen met 1-2. Ngolok zette Lokeren op voorsprong in de eerste helft. Na de rust kon Miric de score verdubbelen. Ndongala milderde nog tot 1-2.

Lokeren begon scherp aan de wedstrijd. De eerste grote kans was er een voor Jaja Coelho. De Braziliaan dook alleen op voor het doel van Mandanda, maar de doelman van Charleroi zat er goed tussen. Charleroi kwam maar moeilijk tot kansen. De beste voor de rust was voor Nganga. De vrije trap van de linksachter werd gered door Verhulst. Het leek er op dat we zonder doelpunten gingen rusten, maar dat was buiten Ngolok gerekend. Odoi gooide de bal voor doel en Ngolok kopte goed binnen. Meteen zijn vijfde doelpunt van het seizoen. Daarmee is hij topschutter bij Sporting Lokeren.

Na de rust ging Charleroi op zoek naar de gelijkmaker. Mazzu bracht met Pollet een extra spits in bij de rust en die kreeg al heel snel enkele kansjes. Maar scoren lukte niet. Integendeel, het werd nog erger voor Charleroi. Want Lokeren was bijzonder efficiënt. Een knappe bal van Ticinovic werd goed meegenomen door Miric en die maakte er 0-2 van. Charleroi kon tien minuten voor tijd toch nog milderen. Nganga gooide de bal goed voor doel en Ndongala was goed gevolgd aan de tweede paal om de bal binnen te glijden. Verder dan een aansluitingstreffer geraakte Charleroi echter niet. Het bleef 1-2. Lokeren pakt zo de drie punten mee uit Charleroi.

1327 keer bekeken