KV Kortrijk blijft thuis ongeslagen

Bekijk de samenvatting vanaf 12:44.

KV Kortrijk heeft zijn zeventiende competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen met 3-1 van Waasland-Beveren. Het is de eerste keer dat KVK dit seizoen meer dan twee keer scoort in één wedstrijd en het heeft thuis nog altijd niet verloren. In de stand klimmen de Kerels naar de zesde plaats, Waasland-Beveren blijft elfde.

Kortrijk begon verschroeiend aan de wedstrijd en schakelde Waasland-Beveren al na twaalf minuten uit. Van Eenoo en Tomasevic waren eerst al dichtbij het openingsdoelpunt, maar de 1-0 kwam na tien minuten van Marusic. De Serviër was te snel voor de verdedigers van Beveren en bracht de Kerels op voorsprong. Twee minuten later bereikte een voorzet van Kristof D’Haene het hoofd van Papazoglou en de Griek kopte de 2-0 voorbij Goblet.

De Kerels bleven de sterkste ploeg op het veld en na 26 minuten besliste Stijn De Smet de wedstrijd. Een poging van Papazoglou werd eerst nog afgeblokt door doelman Goblet, maar in de rebound trapte De Smet de bal binnen. Waasland-Beveren eindigde de eerste helft toch nog op een positieve noot: Zinho Gano tikte een voorzet van Coulibaly in doel: 3-1 bij de rust.

Zo aangenaam de eerste helft was, zo saai waren de tweede 45 minuten. Kortrijk creëerde aanvankelijk nog enkele goede doelkansen, maar scoren lukte niet meer. Het tempo verdween helemaal uit de wedstrijd en Waasland-Beveren vond geen oplossingen op het sterke blok van KVK. De ruststand werd ook de eindscore en de Kerels blijven zo ongeslagen in eigen huis. 

 

753 keer bekeken