Genk verliest opnieuw in eigen huis

Bekijk de samenvatting vanaf 1:22.

Na de scalp van Olympique Lyon heeft AA Gent ook die van KRC Genk gepakt. De Buffalo's speelden geen wereldpartij in de Cristal Arena, maar gingen wel met de volle buit aan de haal. Een streep van Milicevic volstond voor de overwinning. 

In het openingskwartier dicteerde de landskampioen de wet. Na amper drie minuten moest Köteles zich reppen op een schot van Milicevic en na twintig minuten mocht de Genkse doelman zich gelukkig prijzen dat Depoitre van dichtbij hoog over schoot. Vlak voor het halfuur liet Milicevic nogmaals zijn rechtervoet spreken. De Zwitser verstuurde een schicht naar Köteles, die er onvoldoende bij kon: 0-1. De Limburgers schoten wakker en herstelden het evenwicht, maar konden niet scoren. Sels toonde zich attent op een geplaatst schot van Bailey, terwijl kopballen van Kabasele en Ndidi naast vlogen. 

Ook na de rust zette Genk druk naar voren, al creëerde het nauwelijks grote mogelijkheden. Op het uur trachtte Pozuelo om Milicevic te kopiëren. Zijn schot likte de paal. Genk bleef pressen, maar het ontbrak de troepen van Peter Maes aan efficiëntie. Zowel Pozuelo, Dewaest als Buyens faalden in de zone van de waarheid. Aan de overkant hield Köteles zijn team in de wedstrijd; hij pareerde een poging van Saief. Ook het slotoffensief leverde geen Genks doelpunt op, waardoor de Limburgers voor de derde thuiswedstrijd op rij een nederlaag lijden. AA Gent pakt daarentegen drie belangrijke punten en blijft tot minstens volgend weekend aan de leiding.

3323 keer bekeken