Standard wint met negen man van Zulte

Zulte Waregem en Standard openden vrijdagavond speeldag 17 van de Jupiler Pro League. Beide ploegen speelden al 25 keer tegen mekaar en in die onderlinge duels konden ze allebei negen keer winnen. Beide teams gingen op zoek naar die tiende overwinning.

Het was Standard dat in de eerste helft meteen een optie nam op die tiende onderlinge winst. Na 8 minuten kwam het via een gelukje al op voorsprong toen een voorzet van Legear via een ongelukkige Bossut in doel belandde. De bezoekers waren scherper op de tweede bal en ook de duels werden gewonnen door de Rouches. In de 14de minuut kreeg Santini een goede kopkans op een strak aangesneden corner van Knockaert. Bossut redde in eerste instantie nog, maar Teixeira was goed gevolgd en had de 0-2 maar binnen te tikken. Hierna kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht, ook al leverde dat amper grote kansen op.

Wat Standard kan, kunnen wij ook zullen ze bij Zulte Waregem gezegd hebben in de kleedkamer. In de 52ste minuut was het raak voor Essevee. Thiam gaf Essevee in de 52ste minuut weer hoop toen hij de gelijkmaker rustig voorbij doelman Hubert plaatste. Meteen dat tweede doelpunt scoren lukte niet, maar de kansen van Zulte stegen wel toen Trebel iets na het uur zijn tweede geel kreeg en het veld moest verlaten. Meteen na de rode kaart was er een grote kans voor Zulte Waregem, maar Thiam en Leye konden de bal niet in  doel werken. Daarna was het aan Santini om de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. Eerst kopte hij recht op Bossut en ook daarna lag de doelman van Zulte Waregem goed in de weg. Essevee moest komen en kampeerde de laatste twintig minuten steevast op de helft van de Rouches. Toch was het Standard dat de match leek te beslissen toen Dossevi op de counter de 1-3 binnen schoot na balverlies van Zulte Waregem. Ook Goreux kreeg nog rood toen hij een duw gaf aan scheidsrechter Gumienny. In de slotfase van de wedstrijd maakte Verboom nog de 2-3 toen Hubert de bal door zijn handen en benen liet glippen. Dat doelpunt kwam weliswaar te laat.

5555 keer bekeken