Xavier Chen keert terug naar Malinwa

Na de winterstop keert oude bekende Xavier Chen terug naar KV Mechelen. De Belgisch-Taiwanese verdediger tekende vrijdag een contract voor anderhalf jaar met een optie op een extra jaar.

Chen was de voorbije drie seizoenen aan de slag bij het Chinese Guizhou Renhe. In het verleden speelde hij van 2007 tot 2012 bij Malinwa. “We zijn heel blij dat we Xavier terug kunnen binnenhalen. We hebben gemerkt dat hij nog steeds dezelfde is en zijn dan ook gelukkig dat hij na de winterstop bij de groep zal aansluiten”, zegt voorzitter Johan Timmermans.

Xavier Chen keert terug naar België om familiale redenen. “Het Chinese avontuur was een bijzonder mooie ervaring, maar omwille van mijn familie wou ik terug. Andere Chinese clubs stelden me ook mooie uitdagingen voor. Heel even heb ik getwijfeld, maar nee, ik wou terug naar België.”

De 32-jarige verdediger last nu een korte rustpauze in. “Eerst neem ik even vakantie. Op 17 november heb ik mijn laatste wedstrijd van het Chinese seizoen gespeeld. Fysiek en mentaal was het een heel lang seizoen. Ik heb dus even rust nodig. Bovendien loopt mijn contract pas af eind dit jaar. Na de winterstop pik ik dus aan bij de groep. Ondertussen zal ik wel een trainingsprogramma van de club meekrijgen.”

356 keer gelezen