Valbuena: "Heel ontgoocheld in Benzema"

Mathieu Valbuena heeft voor het eerst gereageerd op de affaire rond de sekstape waarmee hij afgeperst wordt. De middenvelder van Olympique Lyon zegt aan de Franse krant Le Monde ontgoocheld te zijn in Karim Benzema, die hem onder druk zou gezet hebben om de afpersers te betalen.

Enkele weken geleden werd Real Madrid-spits Benzema door het Franse gerecht verhoord in de afpersingszaak. Volgens de speurders zou hij door een jeugdvriend zijn ingeschakeld als tussenpersoon om Valbuena te laten betalen voor de beruchte video.

“Zijn manier van spreken was niet agressief, hij vroeg me niet concreet en direct om geld. Maar als je erop aandringt dat ik iemand zou ontmoeten… Pfff”, vertelt Valbuena aan Le Monde. “Zelf ben ik nog nooit iemand tegengekomen die een video gratis wil vernietigen gewoon omdat hij een grote fan van me is. Je moet de mensen niet voor idioten houden. Ik kan alleen maar heel, heel, heel ontgoocheld zijn en vaststellen dat mijn relatie met Karim niet zo oprecht is als hij misschien zou laten uitschijnen.”

Karim Benzema kreeg door het Franse gerecht een contactverbod opgelegd met Valbuena. Daardoor mogen/kunnen beide internationals voorlopig niet samen spelen bij de Franse nationale ploeg. 

562 keer gelezen